ارمنستان
درباره کشور
ارمنستان: کشوری با تاریخ کهن، فرهنگی غنی و چشماندازهای شگفتانگیز
ارمنستان کشوری در قفقاز جنوبی است که در منطقهای میان اروپا و آسیا واقع شده است. این کشور تاریخی غنی و فرهنگی پیچیده دارد که بهویژه در طول قرون مختلف تحت تاثیر رویدادهای مهم جهانی قرار گرفته است. در ادامه، اطلاعات جامعتری در مورد ارمنستان آوردهام:برای کسب اطلاع از جدیدترین اخبار و وبلاگ ها به سایت تیکس چارتر مراجعه کنید
موقعیت جغرافیایی
ارمنستان در قفقاز جنوبی، بین دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد. این کشور به طور مستقیم با ترکیه، ایران، آذربایجان و گرجستان مرز مشترک دارد. ارمنستان کشوری بدون دسترسی به دریا است و بیشتر منطقهای کوهستانی دارد.
پایتخت و شهرهای مهم
پایتخت ارمنستان ایروان است که بزرگترین شهر کشور نیز میباشد. دیگر شهرهای مهم این کشور شامل گِیومری، وانادزور و کِگِراد میباشند.
تاریخ و فرهنگ
ارمنستان یکی از قدیمیترین تمدنهای دنیا را دارد و تاریخ آن به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمیگردد. این کشور در قرون وسطی به عنوان پادشاهی مستقل شناخته میشد. در سال 301 میلادی، ارمنستان اولین کشور در جهان بود که مسیحیت را بهعنوان دین رسمی پذیرفت. ارمنیان هنوز بهطور گستردهای به مذهب مسیحی ارمنی (آرمنین آپاستولیک) اعتقاد دارند.
در سالهای اخیر، ارمنستان از اتحاد جماهیر شوروی جدا شد و بهعنوان یک کشور مستقل در سال 1991 به رسمیت شناخته شد.
زبان و مذهب
- زبان رسمی: زبان رسمی ارمنستان زبان ارمنی است که در دو شاخه کلاسیک و مدرن وجود دارد. الفبای ارمنی نیز یک سیستم نوشتاری منحصر به فرد است که در قرن پنجم میلادی توسط مسروب ماشتوتس ایجاد شد.
- مذهب: اکثریت مردم ارمنستان مسیحی هستند و دین رسمی کشور مسیحیت ارمنی است. کلیسای مادر مقدس ارمنی (Etchmiadzin) در ایروان مرکز مذهبی ارمنیان است.
اقتصاد
ارمنستان اقتصاد کوچک و در حال توسعهای دارد که بیشتر به کشاورزی، صنعت و خدمات وابسته است. محصولات اصلی شامل انگور، سیب، پسته، سبزیجات و گندم هستند. علاوه بر این، ارمنستان به عنوان یک مرکز مهم برای فناوری اطلاعات و صادرات جواهرات نیز شناخته میشود. در سالهای اخیر، دولت ارمنستان تلاش کرده تا با حمایت از بخشهای فناوری و گردشگری به توسعه اقتصادی خود سرعت ببخشد.
جاذبههای گردشگری
ارمنستان جاذبههای گردشگری متنوعی دارد، از جمله:
- کلیسای سنت جرارد در ایروان
- معابد گارنی و صومعه گغارد (کلیسای غار)
- دریاچه سوان: یکی از بزرگترین دریاچههای کوهستانی جهان.
- صومعه تاتو: یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین مکانهای تاریخی ارمنستان.
مسائل سیاسی و روابط بینالملل
ارمنستان به دلیل مسأله قرهباغ با آذربایجان درگیر است. جنگهای مختلف بین این دو کشور بر سر منطقه قرهباغ که به طور تاریخی در ارمنستان بود، بارها رخ داده است. این مسئله همچنان یکی از پیچیدهترین مشکلات در روابط منطقهای است.
ارمنستان همچنین روابط دیپلماتیک نزدیک با روسیه دارد و عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است، اما همچنین تلاشهایی برای گسترش روابط با غرب و به ویژه اتحادیه اروپا انجام داده است.
آمار و جمعیت
جمعیت ارمنستان حدود 3 میلیون نفر است. این کشور با مهاجرتهای زیادی در دهههای اخیر مواجه بوده و بسیاری از ارمنیان به کشورهای دیگر، به ویژه به روسیه و ایالات متحده، مهاجرت کردهاند.
موسیقی و هنر
موسیقی سنتی ارمنی دارای جایگاه ویژهای در فرهنگ این کشور است. موسیقی فولکلور، رقصهای سنتی و سازهای خاص ارمنی مانند دودوک و کمانچه شناختهشده هستند. ارمنیان همچنین در هنرهای تجسمی، معماری و سینما نقش پررنگی دارند.
نظام حکومتی
ارمنستان جمهوری پارلمانی است که رئیسجمهور به عنوان رئیس دولت و نخستوزیر به عنوان رئیس دولت اجرایی فعالیت میکنند. در حال حاضر، نیکول پاشینیان نخستوزیر این کشور است.
ارمنستان کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی است که هماکنون به دنبال تقویت روابط بینالمللی و توسعه اقتصادی پایدار میباشد.
مشخصات کشور
شهرهای مهم
موقعیت
اطلاعات ویزا
روند صدور ویزا در مرز ارمنستان با توجه به تعداد مسافرین متغیر است. اگر با اتوبوس به ارمنستان سفر نموده اید میبایست تا صدور ویزا برای آخرین نفر از همسفران منتظر بمانید که اندکی طولانی است. اما اگر به تنهایی سفر کرده یا با خودروی شخصی مسافرت می نمایید این روند اندکی کوتاه تراست. اگر به تنهایی و بدون خودروی شخصی مسافرت نموده اید پس از صدور ویزا ارمنستان می توانید اندکی دورتر از ساختمانهای گمرک و مرزبانی با خودروهای مسافر بر به سوی ایروان حرکت نمایید که با توجه به حضور در کشوری خارجی و عدم آشنایی با مسیر، احتیاط در استفاده از این روش و انتخاب خودروی مسافربر ضروری است.
ضمنا در صورتی که با خودروی شخصی سفر می نمایید می بایست علاوه بر هزینه صدور ویزای ارمنستان هزینه های دیگری نیز بابت بیمه و عوارض ورود به کشور ارمنستان و .. نیز پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است که امکان دریافت ویزا در فرودگاه ایروان برای اتباع ایران فراهم می باشد که هزینه ای معادل هزینه دریافت ویزا از سفارت ارمنستان در تهران را داراست.
به طور کلی بهترین روش اخذ ویزا بسته به موقعیت و شرایط شما متغیر است اما توصیه کلی ما این است که در ایام شلوغ ( مانند عید نوروز) جهت پیشگیری از اتلاف وقت طولانی در مرز یا فرودگاه پیشاپیش ویزای خود را از سفارت ارمنستان تهیه فرمایید. ضمنا به خاطر داشته باشید که جهت دریافت ویزا از طریق سفارت، علاوه بر مدارک شناسایی به همراه داشتن دو قطعه عکس نیز الزامی است.
برای دریافت ویزای ارمنستان از سفارت ارمنستان در تهران باید به آدرس ذیل مراجعه نمائید
تهران، خیابان انقلاب، خیابان رازی، خیابان شهریار، پلاک ۱
زمان مراجعه به سفارت:
یکشنبه تا پنجشنبه هر هفته (جمعه و شنبه سفارت تعطیل است)
ساعت ۹:۰۰ صبح لغایت ۱۲:۰۰ ظهر
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای کشور ارمنستان
اصل گذرنامه
یک نسخه کپی از صفحه اصلی گذرنامه
یک قطعه عکس ۳*۴ رنگی زمینه سفید
فرم ویزای تکمیل شده (فرم خام توسط سفارت تحویل شما میگردد)
ویزای صادر شده بعد از سه روز کاری تحویل شما میگردد.
لازم به ذکر است که معمولا در ایام عادی(به غیر از اسفند ماه) سفارت ارمنستان خلوت بوده و تحویل و دریافت مدارک در سریعترین زمان ممکن انجام میگیرد.